Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, zdrowe, chrupiące z wierzchu, miękkie wewnątrz ... pyszne :-)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 199
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 858
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3455
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27276
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 199
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 858
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3455
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27276
Składniki
Miękkie masło lub margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami przez około 5 minut. W drugiej misce wymieszać mąkę z solą, proszkiem i sodą. Cały czas ucierając masę maślaną, dodawać mąkę z dodatkami. Wymieszać. Na koniec do ciasta dodać płatki owsiane i dodatki (podzieliłam ciasto na pół, do jednej części dodałam sok z cytryny i 2 łyżki płatków, do drugiej orzechy i wiórki kokosowe). Całość wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha i wykładać w odstępach na wyłożoną papierem blachę. Ciastka piec w temp. 180 stopni ok. 15 minut aż będą złote. Smacznego :-)