Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, zdrowe, chrupiące z wierzchu, miękkie wewnątrz ... pyszne :-)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 724
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 724
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
Miękkie masło lub margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami przez około 5 minut. W drugiej misce wymieszać mąkę z solą, proszkiem i sodą. Cały czas ucierając masę maślaną, dodawać mąkę z dodatkami. Wymieszać. Na koniec do ciasta dodać płatki owsiane i dodatki (podzieliłam ciasto na pół, do jednej części dodałam sok z cytryny i 2 łyżki płatków, do drugiej orzechy i wiórki kokosowe). Całość wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha i wykładać w odstępach na wyłożoną papierem blachę. Ciastka piec w temp. 180 stopni ok. 15 minut aż będą złote. Smacznego :-)