Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasteczka zrobisz w kilka minut. Są chrupiące i pachnące.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 100
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 281
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1112
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1955
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25430
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 100
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 281
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1112
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1955
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25430
Składniki
Masło ma być miękkie, ja go lekko podgrzałam i ostudziłam. Do masła wsypać płatki, wbić jaja, dodać mąkę, proszek i cukier. Wymieszać łyżką. Formę do pieczenia wyłożyć papierem, z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać je na papierze do pieczenia. Z podanych składników wyszło 14 sztuk ciastek. Piec w temp 170* 10 minut. Pierwsze 5 minut z termoobiegiem, następnie sam dół. Po upieczeniu potrzymać w piekarniku jeszcze ok 5 minut. Po tym czasie otworzyć drzwiczki piekarnika. Smacznego.