Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasteczka zrobisz w kilka minut. Są chrupiące i pachnące.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 100
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22300
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 139
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 100
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22300
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 139
Składniki
Masło ma być miękkie, ja go lekko podgrzałam i ostudziłam. Do masła wsypać płatki, wbić jaja, dodać mąkę, proszek i cukier. Wymieszać łyżką. Formę do pieczenia wyłożyć papierem, z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać je na papierze do pieczenia. Z podanych składników wyszło 14 sztuk ciastek. Piec w temp 170* 10 minut. Pierwsze 5 minut z termoobiegiem, następnie sam dół. Po upieczeniu potrzymać w piekarniku jeszcze ok 5 minut. Po tym czasie otworzyć drzwiczki piekarnika. Smacznego.