Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasteczka zrobisz w kilka minut. Są chrupiące i pachnące.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4872
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20816
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2531
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4872
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20816
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2531
Składniki
Masło ma być miękkie, ja go lekko podgrzałam i ostudziłam. Do masła wsypać płatki, wbić jaja, dodać mąkę, proszek i cukier. Wymieszać łyżką. Formę do pieczenia wyłożyć papierem, z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać je na papierze do pieczenia. Z podanych składników wyszło 14 sztuk ciastek. Piec w temp 170* 10 minut. Pierwsze 5 minut z termoobiegiem, następnie sam dół. Po upieczeniu potrzymać w piekarniku jeszcze ok 5 minut. Po tym czasie otworzyć drzwiczki piekarnika. Smacznego.