Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasteczka zrobisz w kilka minut. Są chrupiące i pachnące.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6428
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6428
Składniki
Masło ma być miękkie, ja go lekko podgrzałam i ostudziłam. Do masła wsypać płatki, wbić jaja, dodać mąkę, proszek i cukier. Wymieszać łyżką. Formę do pieczenia wyłożyć papierem, z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać je na papierze do pieczenia. Z podanych składników wyszło 14 sztuk ciastek. Piec w temp 170* 10 minut. Pierwsze 5 minut z termoobiegiem, następnie sam dół. Po upieczeniu potrzymać w piekarniku jeszcze ok 5 minut. Po tym czasie otworzyć drzwiczki piekarnika. Smacznego.