Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka zawierają zdrowe tłuszcze (awokado, siemię lniane) a także są źródłem błonnika. Nie zawierają cukru, dosłodzone są bananem i ksylitolem. Koniecznie spróbuj!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 224
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 136
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27995
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 224
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 136
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27995
Składniki
Blendujemy awokado, banana i kakao. Płatki owsiane i siemię lniane mielimy w młynku. W misce mieszamy zblendowaną masę, mielone płatki i siemię, mąki, słodzik i jajko (możemy dodać odrobinę proszku do pieczenia, ale nie jest to konieczne). Formujemy ciasteczka i wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Pieczemy w 200st. ok. 15 minut. Studzimy. Dowolnie dekorujemy – u mnie polewa czekoladowa i żurawina. Smacznego :)
* Szybka polewa czekoladowa (kakao + mleko + masło + miód) podgrzewamy w rondelku. Polewamy ciasteczka, dekorujemy żurawiną.