Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka zawierają zdrowe tłuszcze (awokado, siemię lniane) a także są źródłem błonnika. Nie zawierają cukru, dosłodzone są bananem i ksylitolem. Koniecznie spróbuj!
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 16
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7109
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154860
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 483
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 16
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7109
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154860
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 483
Składniki
Blendujemy awokado, banana i kakao. Płatki owsiane i siemię lniane mielimy w młynku. W misce mieszamy zblendowaną masę, mielone płatki i siemię, mąki, słodzik i jajko (możemy dodać odrobinę proszku do pieczenia, ale nie jest to konieczne). Formujemy ciasteczka i wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Pieczemy w 200st. ok. 15 minut. Studzimy. Dowolnie dekorujemy – u mnie polewa czekoladowa i żurawina. Smacznego :)
* Szybka polewa czekoladowa (kakao + mleko + masło + miód) podgrzewamy w rondelku. Polewamy ciasteczka, dekorujemy żurawiną.