Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka zawierają zdrowe tłuszcze (awokado, siemię lniane) a także są źródłem błonnika. Nie zawierają cukru, dosłodzone są bananem i ksylitolem. Koniecznie spróbuj!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 223
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 223
Składniki
Blendujemy awokado, banana i kakao. Płatki owsiane i siemię lniane mielimy w młynku. W misce mieszamy zblendowaną masę, mielone płatki i siemię, mąki, słodzik i jajko (możemy dodać odrobinę proszku do pieczenia, ale nie jest to konieczne). Formujemy ciasteczka i wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Pieczemy w 200st. ok. 15 minut. Studzimy. Dowolnie dekorujemy – u mnie polewa czekoladowa i żurawina. Smacznego :)
* Szybka polewa czekoladowa (kakao + mleko + masło + miód) podgrzewamy w rondelku. Polewamy ciasteczka, dekorujemy żurawiną.