Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane z bananem i sezamem to propozycja dla osób trzymających linię. Ciasteczka zdrowe, nietuczące i szybkie w przygotowaniu. Nie zawierają cukru, polecam!
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 95
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 127
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 95
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 127
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 223
Składniki
1 szklanka = 250 ml W misce rozgnieść banana na jednolitą papkę. Wsypać płatki owsiane i sezam. Wszystko dokładnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować kuleczki i układać na blasze. Każdą kulkę spłaszczyć łyżką i zrobić na środku dziurkę.
Ciasteczka piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut w funkcji góra - dół. Ciasteczka ostudzić. W międzyczasie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do każdej dziurki wlać pół łyżeczki rozpuszczonej czekolady i układać migdały na każdym ciasteczku. Poczekać, aż czekolada zastygnie :-) Smacznego!