Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane z bananem i sezamem to propozycja dla osób trzymających linię. Ciasteczka zdrowe, nietuczące i szybkie w przygotowaniu. Nie zawierają cukru, polecam!
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47632
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165262
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47632
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165262
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
1 szklanka = 250 ml W misce rozgnieść banana na jednolitą papkę. Wsypać płatki owsiane i sezam. Wszystko dokładnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować kuleczki i układać na blasze. Każdą kulkę spłaszczyć łyżką i zrobić na środku dziurkę.
Ciasteczka piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut w funkcji góra - dół. Ciasteczka ostudzić. W międzyczasie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do każdej dziurki wlać pół łyżeczki rozpuszczonej czekolady i układać migdały na każdym ciasteczku. Poczekać, aż czekolada zastygnie :-) Smacznego!