Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są chrupiące i pięknie pachną masłem, a przy tym można je przygotować w kilka chwil. Znakomicie smakują z kawą lub ciepłym mlekiem.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4825
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5765
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7365
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4825
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5765
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7365
Składniki
Masło pokroić na mniejsze kawałki i razem z pozostałymi składnikami umieścić w pojemniku blendera lub innym, wysokim naczyniu.
Zblendować składniki do uzyskania jednolitej masy.
Formować w dłoniach okrągłe ciasteczka, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 20 minut w temperaturze 170 st. C. Ciasteczka rosną w trakcie pieczenia, więc warto zostawić pomiędzy nimi odstępy.
Ciasteczka świetnie smakują z kawą.