Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane z dodatkiem mąki kokosowej i musu z pieczonej dyni mają piękny kolor i są rewelacyjne.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 345
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 345
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Składniki
Mąki wymieszać z płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi.
Masło rozpuścić, ostudzić, dodać żółtko, miód, cukier trzcinowy, mus z dyni, amoniak, wymieszać.
Następnie połączyć z mąką, wsypać rodzynki i suszoną żurawinę.
Z przygotowanych składników wyrobić ciasto.
Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, spłaszczyć dnem szklanki.
Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor. Upieczone ostudzić na kratce, polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.