Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was pyszne ciastka owsiane podane w 3 smacznych wersjach: z m&m, czekoladą mleczną i słonecznikiem. Oczywiście możecie przyrządzić je ze swoimi ulubionymi dodatkami, np. suszonymi owocami, białą czekoladą, kokosem itp. Idealne na deser, pasują do kawki czy ciepłego kakao, w sam raz do pochrupania, gdy złapie nas mały głód.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 133
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 172
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 341
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 133
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 172
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 341
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Płatki owsiane mielimy w blenderze. W dużej misce ucieramy miękkie masło z cukrem trzcinowym i solą. Gdy masa będzie puszysta, wbijamy jajko, dodajemy jogurt naturalny, syrop klonowy i sodę rozpuszczoną w occie. Całość dokładnie miksujemy.
Do utartej masy przesiewamy mąkę, dodajemy zmielone płatki owsiane i orzechy. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i spłaszczamy. Do uformowanych ciastek wbijamy draże m&m, posiekaną czekoladę i słonecznik.
Ciastka pieczemy ok 15 minut. Po upieczeniu zostawiamy do całkowitego wystudzenia.