Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane z dodatkiem orzechów, rodzynek i słonecznika są sycące, pyszne i zdrowe. Można je zabrać do pracy, szkoły czy na wycieczkę.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1362
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12213
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1362
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12213
Składniki
Masło rozpuścić, ostudzić. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi i cukrem. Następnie dodać bakalie, jajka i całość polać przestudzonym masłem, wymieszać.
Rękami formować kulki wielkości włoskiego orzecha, lekko rozpłaszczyć i ułożyć na przygotowanej blaszce. Piec w 180 stopniach około 20 minut.