Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka pomarańczowo-kakaowe to wspaniały i aromatyczny poczęstunek, idealny do popołudniowej kawy.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 257
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 257
Składniki
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, posiekać z masłem, żółtkami i śmietaną, podzielić na 2 części
Do jednej części dodać otartą skórkę z pomarańczy.
Do drugiej kakao, oddzielnie zagnieść ciasto.
Ciasta cienko rozwałkować i wykrawać ciasteczka.Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10-12 minut.
Masło utrzeć z cukrem pudrem i masłem orzechowym, doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Zimne ciasteczka przełożyć masą, posmarować po wierzchu, obtoczyć w wiórkach kokosowych.