Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe ciasto, którego nie można dotykać dłońmi w trakcie sporządzania. Do połączenia składników używa się noża i sieka tak długo, aż składniki połączą się w ciasto. Ciasteczka swoją strukturą bardzo mocno przypominają ciasto francuskie z tymże są bardziej kruche i delikatne.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2654
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4626
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102185
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6533
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2654
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4626
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102185
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6533
Składniki
Zimne masło pokrój w kostkę. Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, masło i siekaj tak długo aż składniki zaczną się ze sobą łączyć. Nie dotykaj ciasta rękoma, używaj tylko noża żeby jak najmniej ogrzać masło. Kiedy składniki połączą się ze sobą, ściśnij je tworząc kulę ciasta, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 min.
Następnie rozwałkuj cienko ciasto podsypując mąką i wykrawaj ciasteczka. Umieść je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posyp obficie cukrem (cukier możesz wymieszać z odrobiną cynamonu). Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C przez ok. 13 min.