Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne ciasteczka świąteczne więc mam i swoje :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112934
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 259
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 563
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 485
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 860
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112934
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 259
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 563
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 485
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 860
Składniki
Wszystkie składniki połączyć razem siekając nożem a następnie szybko wyrobić ciasto.Zawinąć gotowe ciasto w folię spożywczą i włożyć na ok 20-30 min do lodówki. Ciasto rozwałkować na ok 3-4 mm (podsypując mąką ) a następnie wykrawać koła (ja to robiłam szklanką) Ułożone ciastka na papierze do pieczenia włożyć do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec ok 10-15 min Po wystudzeniu ozdobić ciasteczka.Ja użyłam roztopionej gorzkiej czekolady na rogi i oczka a noski przykleiłam na roztopioną czekoladę białą (zamiast czekolady białej można użyć np lukru) Smacznego:)