Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne ciasteczka świąteczne więc mam i swoje :)
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 10513
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 323
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 140
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 4186
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 10513
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 323
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 140
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 4186
Składniki
Wszystkie składniki połączyć razem siekając nożem a następnie szybko wyrobić ciasto.Zawinąć gotowe ciasto w folię spożywczą i włożyć na ok 20-30 min do lodówki. Ciasto rozwałkować na ok 3-4 mm (podsypując mąką ) a następnie wykrawać koła (ja to robiłam szklanką) Ułożone ciastka na papierze do pieczenia włożyć do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec ok 10-15 min Po wystudzeniu ozdobić ciasteczka.Ja użyłam roztopionej gorzkiej czekolady na rogi i oczka a noski przykleiłam na roztopioną czekoladę białą (zamiast czekolady białej można użyć np lukru) Smacznego:)