Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane, kruche ciasteczka, które przygotujesz w mgnieniu oka. Wystarczy utrzeć masło z cukrem i połączyć z resztą składników. Może zaskoczyć Cię tytuł przepisu, w którym pojawia się tłuczek do mięsa. Tym narzędziem kuchennym, rozgniataliśmy kulki ciasta, dzięki temu przyspieszyliśmy sobie prace, a dodatkowo powstał ładny wzorek.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1366
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12219
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1366
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12219
Składniki
Masło pokrój na mniejsze kawałki, umieść w misie miksera i utrzyj wraz z cukrem.
Gdy masa będzie puszysta, nie przestając ucierać, dodawaj po jednym jaku, a na samym końcu partiami mąkę oraz szczyptę soli.
Całość zagnieć do połączenia się składników. Uformuj kulę, zawiń w papier do pieczenia i włóż na 20 minut do lodówki.
Po upływie czasu odrywaj kawałki ciasta i formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Wyłóż je na blachę z papierem do pieczenia i za pomocą tłuczka spłaszcz odciskając wzorek. Pamiętaj, aby tłuczek zanurzać w mące, dzięki temu nie będzie się przyklejał do ciasta.
Piecz w 180 stopniach przez 12-15 minut.