Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo delikatne ciasteczka twarogowe z ananasem. Pasują idealnie do kubka mleka czy kawy, Sprawdzą się na karnawałowej imprezie, albo jako przekąska do pracy.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Z mąki, twarogu, masła, jajek, cukrów i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. W razie potrzeby można dodać odrobinę mąki. Dzielimy na 2-3 części i podsypując mąką rozwałkowujemy. Wykrawamy krążki, ja robiłam to za pomocą szklanki. Na środku układamy kawałek ananasa z puszki. Składamy na pół i zaklejamy jak pierogi. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach przez 15-18 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.