Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są kruche i mięciutkie. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Brzoskwinie można zastąpić innymi twardymi owocami np. gruszkami, jabłkami, nektarynkami. Polecam.
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 264
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 887
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7180
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8738
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 264
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 887
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7180
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8738
Składniki
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, jogurt i pokrojone masło. Wbić jajko. Zarobić ciasto. Następnie rozwałkować je na papierze do pieczenia na prostokąt, którego krótszy bok ma mieć około 40 cm. Rozwałkowane ciasto przekroić przez środek na dwie części. W ten sposób powstaną dwa płaty ciasta, których krótsze boki będą miały około 20 cm. Wzdłuż dłuższej części ciasta (około 2 cm od brzegu) poukładać pokrojone brzoskwinie. Z brzoskwiń należy najpierw zdjąć skórkę. Pozostałą cześć ciasta przewinąć na wierzch brzoskwiń. Podociskać brzegi. Papier do pieczenia z dwoma rulonami ciasta przenieść na blaszkę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C aż do zrumienienia jakieś 20-25 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Następnie pokroić na kawałki.