Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne w przygotowaniu, znikają w oka mgnieniu :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4835
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13131
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5772
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7376
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4835
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13131
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5772
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7376
Składniki
Miękkie masło miksujemy na gładką masę razem z cukrem i jajkami.
Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy partiami do masy z masła. Możemy dodać jeszcze parę kropel ekstraktu waniliowego
Lekko ugniatamy i rozkładamy na blacie. Posypujemy posiekanymi czekoladami i chwile ugniatamy aby czekolada się rozłożyła. Do ciasteczek można dodać również orzechów lub wiórków kokosowych
Dajemy do lodówki na ok 15 min i nagrzewamy piekarnik na 180 stopni
Formujemy lekko spłaszczone kulki wielkości jajka przepiórczego i rozkładamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem zachowując odstępy między ciasteczkami ok. 2 cm
Pieczemy 15min. Po upieczeniu od razu przekładamy z blachy na talerz, aby nie przypiekły się od spodu.