Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechy laskowe, czekolada, suszona żurawina czy inne dodatki i ciastka maja nie powtarzalny smak. :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 241
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 241
Składniki
Margarynę, cukry i jajka zmiksowałam. Gdy się połączyły dodałam aromat, i na przemian mąkę z proszkiem i mleko. Do gotowego ciasta wrzucamy pokrojoną na kawałki czekoladę potłuczone na drobniejsze kawałki orzechy i żurawinę. Zmiksowałam (masa jest bardzo gęsta-musi mieć taką konsystencję żeby można było ulepić kulkę). Włożyłam do lodówki na 2h [lepiej się formują ciastka).
Piekarnik nagrzałam do 180 st z termoobiegiem. Przygotowałam sobie 2 blachy z piekarnika wyłożyłam papierem. Robiłam najpierw kulki i kładłam na blaszkę a później wilgotną łyżką spłaszczałam każde ciastko. wyszło 50 średnich ciasteczek. Piekłam ok 18 minut aż się ładnie zarumieniły, dwie blachy jednocześnie. Można piec po jednej blaszce ale ja nie miałam czasu;)
ciastka są pyszne nie za twarde i szybko znikają:) smacznego!