Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechy laskowe, czekolada, suszona żurawina czy inne dodatki i ciastka maja nie powtarzalny smak. :)
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 773
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12282
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 225
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7414
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 773
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12282
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 225
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7414
Składniki
Margarynę, cukry i jajka zmiksowałam. Gdy się połączyły dodałam aromat, i na przemian mąkę z proszkiem i mleko. Do gotowego ciasta wrzucamy pokrojoną na kawałki czekoladę potłuczone na drobniejsze kawałki orzechy i żurawinę. Zmiksowałam (masa jest bardzo gęsta-musi mieć taką konsystencję żeby można było ulepić kulkę). Włożyłam do lodówki na 2h [lepiej się formują ciastka).
Piekarnik nagrzałam do 180 st z termoobiegiem. Przygotowałam sobie 2 blachy z piekarnika wyłożyłam papierem. Robiłam najpierw kulki i kładłam na blaszkę a później wilgotną łyżką spłaszczałam każde ciastko. wyszło 50 średnich ciasteczek. Piekłam ok 18 minut aż się ładnie zarumieniły, dwie blachy jednocześnie. Można piec po jednej blaszce ale ja nie miałam czasu;)
ciastka są pyszne nie za twarde i szybko znikają:) smacznego!