Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszne i aromatyczne, o oryginalnym smaku ciasteczka.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 95
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1923
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2859
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 95
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1923
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2859
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać kakao, masło orzechowe i kawę, i zmiksować aż się połączą. Następnie wbić jajka i ucierać razem jeszcze około 1-2 minuty. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać do masy i zmiksować do wstępnego do połączenia składników. Następnie mieszać szpatułką, łyżką lub dłońmi, ponieważ masa będzie dosyć gęsta. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kuleczki, lekko spłaszczać i układać na blasze. Tak przygotowane ciasteczka udekorować bakaliami. Ciasteczka piec około 20-25 minut w 180 stopniach – kontrolując stopień zrumienienia. Gotowe wystudzić na kratce i posypać cukrem pudrem.