Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem proponuję lekkie i delikatne ciasteczka z dodatkiem cukru wanilinowego i suszonej żurawiny. Ciastka tego typu uwielbiam za to, że można je z powodzeniem przechowywać i cieszyć się nimi w ciągu pracowitego tygodnia, kiedy brakuje nam czasu, aby przygotowywać smakołyki do kawy na bieżąco.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1354
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101633
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6096
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1354
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101633
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6096
Składniki
Masło ucieram z cukrem pudrem , a następnie dodaję żółtka, sól, cukier wanilinowy i wódkę. Wszystkie składniki dokładnie miksuję. Dosypuję mąkę i znów miksuję. Ciasto wkładam do foliowego woreczka i chłodzę w lodówce ok. 15. min.
Ciasto przekładam do maszynki i wyciskam ciasteczka na wysmarowaną masłem blaszkę. Na środku każdego ciasteczka układam suszoną żurawinę. Piekę ok. 15 min. w temp. 180 st. C.