Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem proponuję lekkie i delikatne ciasteczka z dodatkiem cukru wanilinowego i suszonej żurawiny. Ciastka tego typu uwielbiam za to, że można je z powodzeniem przechowywać i cieszyć się nimi w ciągu pracowitego tygodnia, kiedy brakuje nam czasu, aby przygotowywać smakołyki do kawy na bieżąco.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3008
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 317
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 87
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1898
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12714
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3008
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 317
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 87
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1898
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12714
Składniki
Masło ucieram z cukrem pudrem , a następnie dodaję żółtka, sól, cukier wanilinowy i wódkę. Wszystkie składniki dokładnie miksuję. Dosypuję mąkę i znów miksuję. Ciasto wkładam do foliowego woreczka i chłodzę w lodówce ok. 15. min.
Ciasto przekładam do maszynki i wyciskam ciasteczka na wysmarowaną masłem blaszkę. Na środku każdego ciasteczka układam suszoną żurawinę. Piekę ok. 15 min. w temp. 180 st. C.