Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne ciasteczka, które możemy pałaszować bez wyrzutów sumienia.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Wsypujemy płatki, mąkę, proszek do pieczenia do miski, mieszamy. Masło z miodem i syropem podgrzewamy by się zrobiło płynne, studzimy. Do suchej mieszanki wbijamy jajko, wlewamy miód z masłem, zagniatamy. Z masy formujemy małe kuleczki, rozpłaszczamy je i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Na każde ciasteczko robimy kleksa z marmolady, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut w 180 stopniach bez termoobiegu, na złoty kolor.
Z tej porcji wyszło 50 ciasteczek.