Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne ciasteczka, które możemy pałaszować bez wyrzutów sumienia.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2111
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 368
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 793
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17259
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2111
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 368
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 793
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17259
Składniki
Wsypujemy płatki, mąkę, proszek do pieczenia do miski, mieszamy. Masło z miodem i syropem podgrzewamy by się zrobiło płynne, studzimy. Do suchej mieszanki wbijamy jajko, wlewamy miód z masłem, zagniatamy. Z masy formujemy małe kuleczki, rozpłaszczamy je i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Na każde ciasteczko robimy kleksa z marmolady, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut w 180 stopniach bez termoobiegu, na złoty kolor.
Z tej porcji wyszło 50 ciasteczek.