Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne rożki z ciasta twarogowego, kruchego i maślanego. Są bardzo łatwe w wykonaniu, a przy tym pyszne.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 100
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 100
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier waniliowy i masło. Posiekać nożem na malutkie kawałeczki. Dodać twaróg śmietankowy i razem posiekać. Szybko zagnieść ciasto, ulepić z niego kulę. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około godzinę. Ciasto podzielić na 3 części i kolejno rozwałkowywać na podsypanej mąką stolnicy, wałkiem oprószonym mąką. Rozwałkowane ciasto podzielić na równe kwadraty. Na każdym kwadracie rozłożyć nadzienie - porcję marmolady lub cząstkę owocu (np. jabłka, śliwki). Następnie kwadraciki złożyć na pół, po przekątnej, by utworzyły trójkąty. Zlepiać ciastka, a boki dociskać widelcem. Tak przygotowane rożki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200st przez około 20 - 30minut na złoty kolor. Ciepłe posypać cukrem pudrem. Rożki są najlepsze zaraz po upieczeniu.