Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne rożki z ciasta twarogowego, kruchego i maślanego. Są bardzo łatwe w wykonaniu, a przy tym pyszne.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 446
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16659
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 322
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 446
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16659
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 322
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier waniliowy i masło. Posiekać nożem na malutkie kawałeczki. Dodać twaróg śmietankowy i razem posiekać. Szybko zagnieść ciasto, ulepić z niego kulę. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około godzinę. Ciasto podzielić na 3 części i kolejno rozwałkowywać na podsypanej mąką stolnicy, wałkiem oprószonym mąką. Rozwałkowane ciasto podzielić na równe kwadraty. Na każdym kwadracie rozłożyć nadzienie - porcję marmolady lub cząstkę owocu (np. jabłka, śliwki). Następnie kwadraciki złożyć na pół, po przekątnej, by utworzyły trójkąty. Zlepiać ciastka, a boki dociskać widelcem. Tak przygotowane rożki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200st przez około 20 - 30minut na złoty kolor. Ciepłe posypać cukrem pudrem. Rożki są najlepsze zaraz po upieczeniu.