Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne rożki z ciasta twarogowego, kruchego i maślanego. Są bardzo łatwe w wykonaniu, a przy tym pyszne.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 475
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1872
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 475
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1872
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier waniliowy i masło. Posiekać nożem na malutkie kawałeczki. Dodać twaróg śmietankowy i razem posiekać. Szybko zagnieść ciasto, ulepić z niego kulę. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około godzinę. Ciasto podzielić na 3 części i kolejno rozwałkowywać na podsypanej mąką stolnicy, wałkiem oprószonym mąką. Rozwałkowane ciasto podzielić na równe kwadraty. Na każdym kwadracie rozłożyć nadzienie - porcję marmolady lub cząstkę owocu (np. jabłka, śliwki). Następnie kwadraciki złożyć na pół, po przekątnej, by utworzyły trójkąty. Zlepiać ciastka, a boki dociskać widelcem. Tak przygotowane rożki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200st przez około 20 - 30minut na złoty kolor. Ciepłe posypać cukrem pudrem. Rożki są najlepsze zaraz po upieczeniu.