Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dawna chodziły mi po głowie jakieś proste ciasteczka z ciasta francuskiego.No i proszę znalazłam na stronie Noizz Food.Pyszne delikatne i lekko kwaskowate dzięki wiśniom.Polecam serdecznie ten przepis.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 880
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5966
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9793
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 880
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5966
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9793
Składniki
Mrożone wiśnie wsypujemy do garnka stawiamy na ogniu i chwilę czekamy aż wiśnie puszczą sok.Wsypujemy cukier i mieszamy.Gotujemy aż wiśnie się trochę rozpadną i będą bardziej miękkie. Następnie do wody wsypujemy mąkę ziemniaczaną mieszamy i wlewamy do wiśni,mieszamy.Gotujemy 5 min.aż powstanie taki kisielek.Odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto francuskie kroimy na prostokąty. Na co drugim prostokącie kładziemy łyżkę naszego wiśniowego dżemu. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i pusty prostokąt kładziemy na ciasto z wiśniami.Przyciskając brzegi ciasta aby się zlepiły. Ciasteczka na wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem układamy na blasze .Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy ok.15 min. Po tym czasie wyjmujemy z pieca i studzimy.Jak przestygną posypujemy cukrem pudrem.