Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, niezwykle kruche, po prostu idealne.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 90
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8780
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4681
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 27
Dziś do pracy.
Odsłon: 609
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 90
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8780
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4681
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 27
Dziś do pracy.
Odsłon: 609
Składniki
Skwarki przepuszczam przez maszynkę do mięsa,
dodaję do tej masy 1 szklankę mąki. Potem wbijam żółtka i dodaję cukier puder wymieszany z cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia.
Na końcu wlewam mleko i dokładnie wszystko mieszam.
Jeżeli ciasteczka mają być z maszynki, to masę należny przełożyć i wyciskać ciasteczka na blaszkę. Jeżeli zaś macie zamiar robić ciasteczka wykrawane foremką, należny dosypać drugą szklankę mąki, szybko zagnieść ciasto, przełożyć na blat podsypany mąką i rozwałkować na grubość 0,5 cm. Wykroić ciastka, ułożyć na blasze
i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10-12 min. Po tym czasie wyjąć, gorące przełożyć na deseczkę. Składniki na lukier zmiksować, polukrować wierzch ciasteczek i posypać odrobiną cynamonu.