Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, uformować kulę i wstawić do lodówki na pół godziny.
Następnie ciasto rozwałkować i wycinać foremką ciasteczka o dowolnych kształtach.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem, część ciasteczek możemy przełożyć marmoladą lub nutellą.