Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z przepastnych zasobów mojej mamy. Takie ciasteczka jadam od urodzenia. Dodając do ciasta aromat: pomarańczowy, rumowy itp można dowolnie kreować smak ciastek.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 767
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424985
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10694
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336969
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 767
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424985
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10694
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336969
Składniki
Z podanych składników zagniatam ciasto. Po kawałku odrywam i wałkuję placki z których następnie wycinam ciasteczka. Piekę w 200 stopniach około 20-25 minut aż się przyrumienią.
Fajnym urządzeniem jest przystawka maszynki do mielenia mięsa w dzięki której „kręci” się ciastka, odpada wtedy wałkowanie placków a ciasteczka wychodzą „same z maszyny”.