Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z przepastnych zasobów mojej mamy. Takie ciasteczka jadam od urodzenia. Dodając do ciasta aromat: pomarańczowy, rumowy itp można dowolnie kreować smak ciastek.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6937
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5223
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2298
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6937
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5223
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2298
Składniki
Z podanych składników zagniatam ciasto. Po kawałku odrywam i wałkuję placki z których następnie wycinam ciasteczka. Piekę w 200 stopniach około 20-25 minut aż się przyrumienią.
Fajnym urządzeniem jest przystawka maszynki do mielenia mięsa w dzięki której „kręci” się ciastka, odpada wtedy wałkowanie placków a ciasteczka wychodzą „same z maszyny”.