Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska, dla łasuchów podjadania.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę. Margarynę zetrzeć na tarce i wymieszać z mąką, dodać żółtka, ocet, śmietanę i zagnieść ciasto - nie wyrabiać.
Rozwałkować na grubość ok. 1/2 centymetra i wykrawać foremką kółka.
1 białko oraz cukier puder utrzeć na puszystą masę. Smarować każde surowe ciastko z jednej strony. Piec do lekkiego przyrumienienia, w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Po upieczeniu, jeszcze ciepłe (lepiej się skleją), ale nie gorące, (żeby się nie oparzyć) ciastka smarować marmoladą i łączyć z drugim ciastkiem. Ciastko posmarowane białkiem powinno być po stronie zewnętrznej. Żeby poszło nam szybciej smarowanie tych ciastek, marmoladę możemy przełożyć do szprycy i wyciskać odpowiednią ilość. Smacznego.