Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne ciasteczka do kawki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10852
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6230
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5383
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13159
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4895
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10852
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6230
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5383
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13159
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4895
Składniki
Wykonanie: Cztery jaja ugotować na twardo i utrzeć same żółtka z masłem, dosypać cukier, 1 surowe jajo, mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamon. Wyrabiać ciasto około 15 minut, rozwałkować ciasto o grubości ½ cm i wycinać foremką serca. Z połowy sercowych ciastek powycinać w środku małe serduszka. Układać na blaszce wyłożonej pergaminem, piec 10 minut w temperaturze 170 stopni. Następnie wystudzone ciastka ( bez wycięć ) smarować czerwoną konfiturą ( jeżeli jest za rzadka dodać żelatyny) i nałożyć ciastko z wycięciem. Ciastka górne posypać wcześniej cukrem pudrem.