Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe do zrobienia, chrupiące ciasteczka o smaku czekoladowo - piernikowym, które można wycinać foremkami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2202
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421420
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2069
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2202
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421420
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2069
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową, budyń śmietankowy (lub zamiennie mąkę ziemniaczaną), proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, kakao i cukier puder. Wszystkie składniki sypkie wymieszać łyżką. Dodać masło pokrojone na plasterki. Wbić jajko i dodać jogurt naturalny. Z podanych składników zagnieść szybko jednolite gładkie ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Następnie ciasto podzielić na kawałki i każdy z nich rozwałkować na placek o grubości kilku milimetrów. Z ciasta wycinać foremką okrągłe ciastka i przekładać je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piec w piekarniku ok. 15minut w temperaturze 180 stopni.