Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe do zrobienia, chrupiące ciasteczka o smaku czekoladowo - piernikowym, które można wycinać foremkami.
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 285
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3191
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3814
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1314
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 285
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3191
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3814
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1314
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową, budyń śmietankowy (lub zamiennie mąkę ziemniaczaną), proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, kakao i cukier puder. Wszystkie składniki sypkie wymieszać łyżką. Dodać masło pokrojone na plasterki. Wbić jajko i dodać jogurt naturalny. Z podanych składników zagnieść szybko jednolite gładkie ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Następnie ciasto podzielić na kawałki i każdy z nich rozwałkować na placek o grubości kilku milimetrów. Z ciasta wycinać foremką okrągłe ciastka i przekładać je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piec w piekarniku ok. 15minut w temperaturze 180 stopni.