Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe do zrobienia, chrupiące ciasteczka o smaku czekoladowo - piernikowym, które można wycinać foremkami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3381
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1435
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2164
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3381
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1435
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2164
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową, budyń śmietankowy (lub zamiennie mąkę ziemniaczaną), proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, kakao i cukier puder. Wszystkie składniki sypkie wymieszać łyżką. Dodać masło pokrojone na plasterki. Wbić jajko i dodać jogurt naturalny. Z podanych składników zagnieść szybko jednolite gładkie ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Następnie ciasto podzielić na kawałki i każdy z nich rozwałkować na placek o grubości kilku milimetrów. Z ciasta wycinać foremką okrągłe ciastka i przekładać je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piec w piekarniku ok. 15minut w temperaturze 180 stopni.