Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe do zrobienia, chrupiące ciasteczka o smaku czekoladowo - piernikowym, które można wycinać foremkami.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 749
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1546
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6067
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 749
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1546
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6067
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową, budyń śmietankowy (lub zamiennie mąkę ziemniaczaną), proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, kakao i cukier puder. Wszystkie składniki sypkie wymieszać łyżką. Dodać masło pokrojone na plasterki. Wbić jajko i dodać jogurt naturalny. Z podanych składników zagnieść szybko jednolite gładkie ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Następnie ciasto podzielić na kawałki i każdy z nich rozwałkować na placek o grubości kilku milimetrów. Z ciasta wycinać foremką okrągłe ciastka i przekładać je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piec w piekarniku ok. 15minut w temperaturze 180 stopni.