Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatni osobnik, który jadł te ciacha, był w stanie wydusić z siebie tylko to: "YMMMMMMMMM" :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1545
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231952
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5053
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1545
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231952
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5053
Składniki
Ciasto francuskie zostawiamy w pokojowej temperaturze, by się rozmroziło. Kroimy w kwadraciki. Na każdy kwadracik kładziemy po 2-3 kawałki mandarynek i ok.8sztuk borówek. Zawijamy narożniki ku górze i zlepiamy ciasto, aby powstały takie poduszeczki jak na zdjęciu.
Gotowe ciacha smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy i jemy:)
Przepis niby prosty, banalny. Ale uwierzcie, że słodki smak mandarynek w połączeniu z borówkami jest powalający:)