Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka francuskie z jabłkami"
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 131
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44386
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 77
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 131
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44386
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 77
Składniki
Jabłka umyj, obierz, wydrąż środki i pokrój. Zmiksuj je blenderem. Dodaj cynamon i cukier waniliowy (3/4 opakowania).
Skrobię ziemniaczaną wsyp do wody, wlej sok z cytryny i wymieszaj.
Mus jabłkowy podgrzej w rondelku i cały czas mieszając, dolej skrobię. Gdy zgęstnieje, odstaw, by ostygł.
Ciasto francuskie pokrój na prostokąty. Nałóż na każdy kawałek łyżkę musu i zlep brzegi.
Posyp ciastka resztą cukru waniliowego i piecz 20 minut w rozgrzanym piekarniku.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Łuczak</strong>Źródło: Kurier TV