Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) szybkie ciasteczka dla niespodziewanych gości
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 247
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 247
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty (wielkość zależna jest od tego na jakie kawałki pokroimy jabłko). Jabłko obrać ,umyć ,osuszyć i pokroić na kawałki. Oprószyć cukrem cynamonowym i zawinąć w ciasto. Wierzch posmarować żółtkiem. Wierzch ciastka ponacinać nożem. Ciastka wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę. Wstawić na 15 min do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C.
Polecam cukier cynamonowy własnej roboty. Pod spodem link do zrobienia cukru https://smaker.pl/przepis-cukier-cynamonowy,103332.html