Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) szybkie ciasteczka dla niespodziewanych gości
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3247
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1805
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3247
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1805
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty (wielkość zależna jest od tego na jakie kawałki pokroimy jabłko). Jabłko obrać ,umyć ,osuszyć i pokroić na kawałki. Oprószyć cukrem cynamonowym i zawinąć w ciasto. Wierzch posmarować żółtkiem. Wierzch ciastka ponacinać nożem. Ciastka wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę. Wstawić na 15 min do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C.
Polecam cukier cynamonowy własnej roboty. Pod spodem link do zrobienia cukru https://smaker.pl/przepis-cukier-cynamonowy,103332.html