Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Herbatniki przekładane kakaową kaszą manną to idealna przekąska dla gości czy dla przedszkolaków
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 77
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 202
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 343
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 602
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 77
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 202
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 343
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 602
Składniki
Kakao rozrobić w małej ilości mleka.
Resztę mleka, słodzik/cukier, kaszę manną i masło zagotowujemy w rondelku na małym ogniu cały czas mieszając. Po paru minutach dodajemy kakao, jeszcze chwile gotujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
Przygotowujemy blaszkę wyłożoną papierem lub większą tacę. Ostudzoną masą przekładamy herbatniki i odkładamy do zastygnięcia. (grubość przełożenia wedle uznania, ja dałam mniej i większą ilość herbatników)