Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Herbatniki przekładane kakaową kaszą manną to idealna przekąska dla gości czy dla przedszkolaków
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18250
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6779
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18250
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6779
Składniki
Kakao rozrobić w małej ilości mleka.
Resztę mleka, słodzik/cukier, kaszę manną i masło zagotowujemy w rondelku na małym ogniu cały czas mieszając. Po paru minutach dodajemy kakao, jeszcze chwile gotujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
Przygotowujemy blaszkę wyłożoną papierem lub większą tacę. Ostudzoną masą przekładamy herbatniki i odkładamy do zastygnięcia. (grubość przełożenia wedle uznania, ja dałam mniej i większą ilość herbatników)