Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Herbatniki przekładane kakaową kaszą manną to idealna przekąska dla gości czy dla przedszkolaków
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4611
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4070
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 21
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4611
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4070
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 21
Składniki
Kakao rozrobić w małej ilości mleka.
Resztę mleka, słodzik/cukier, kaszę manną i masło zagotowujemy w rondelku na małym ogniu cały czas mieszając. Po paru minutach dodajemy kakao, jeszcze chwile gotujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
Przygotowujemy blaszkę wyłożoną papierem lub większą tacę. Ostudzoną masą przekładamy herbatniki i odkładamy do zastygnięcia. (grubość przełożenia wedle uznania, ja dałam mniej i większą ilość herbatników)