Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i bardzo pożywne:)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113607
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113607
Składniki
Masło stopić i wystudzić. Do zimnego masła dodać cukier, cukier waniliowy, jajka, mąkę i proszek - wszystko mieszamy. Dodajemy żurawinę, startą lub pokruszoną w malutkie kosteczki czekoladę i płatki kukurydziane. Mieszamy rękoma, bo masa jest barrrdzo gęsta.
Nakładamy małe, płaskie placuszki na papier. Pieczemy 15 minut w 175 stopniach na złoty kolor.