Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i tanie i proste w wykonaniu ciasteczka! Polecam na każdą okazję wychodzi ich bardzo dużo i każdemu wystarczy by się najeść do syta !!! Dobre na szkolną przekąskę!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98341
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1935
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98341
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1935
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Składniki
Mąkę, jajka, drożdże, smalec, cukier waniliowy i śmietanę zagniatamy dokładnie wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy je na 0,4 mm i wykrawamy kwadraciki, na każdy nakładamy troszkę marmolady i dwa końce zlepiamy ze sobą na środku. Ciastka układamy na formie posmarowanej tłuszczem i pieczemy na rumiano w 180 stopniach do 20 minut. Dekorujemy cukrem pudrem.