Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i tanie i proste w wykonaniu ciasteczka! Polecam na każdą okazję wychodzi ich bardzo dużo i każdemu wystarczy by się najeść do syta !!! Dobre na szkolną przekąskę!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1278
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1714
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 102
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 506
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1278
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1714
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 102
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 506
Składniki
Mąkę, jajka, drożdże, smalec, cukier waniliowy i śmietanę zagniatamy dokładnie wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy je na 0,4 mm i wykrawamy kwadraciki, na każdy nakładamy troszkę marmolady i dwa końce zlepiamy ze sobą na środku. Ciastka układamy na formie posmarowanej tłuszczem i pieczemy na rumiano w 180 stopniach do 20 minut. Dekorujemy cukrem pudrem.