Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i tanie i proste w wykonaniu ciasteczka! Polecam na każdą okazję wychodzi ich bardzo dużo i każdemu wystarczy by się najeść do syta !!! Dobre na szkolną przekąskę!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 299
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8680
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3099
Polecam.
Odsłon: 1891
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 299
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8680
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3099
Polecam.
Odsłon: 1891
Składniki
Mąkę, jajka, drożdże, smalec, cukier waniliowy i śmietanę zagniatamy dokładnie wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy je na 0,4 mm i wykrawamy kwadraciki, na każdy nakładamy troszkę marmolady i dwa końce zlepiamy ze sobą na środku. Ciastka układamy na formie posmarowanej tłuszczem i pieczemy na rumiano w 180 stopniach do 20 minut. Dekorujemy cukrem pudrem.