Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i tanie i proste w wykonaniu ciasteczka! Polecam na każdą okazję wychodzi ich bardzo dużo i każdemu wystarczy by się najeść do syta !!! Dobre na szkolną przekąskę!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 145
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13325
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2628
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3782
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 145
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13325
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2628
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3782
Składniki
Mąkę, jajka, drożdże, smalec, cukier waniliowy i śmietanę zagniatamy dokładnie wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy je na 0,4 mm i wykrawamy kwadraciki, na każdy nakładamy troszkę marmolady i dwa końce zlepiamy ze sobą na środku. Ciastka układamy na formie posmarowanej tłuszczem i pieczemy na rumiano w 180 stopniach do 20 minut. Dekorujemy cukrem pudrem.