Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka o smaku orzechów laskowych każdemu posmakują! Dobre na szkolną przekąskę! Proste, smaczne i te orzeszki!!!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Składniki
Z mąki pszennej, margaryny, żółtek, cukru, cukru waniliowego, orzechów laskowych, słonecznika, śmietany i cynamonu robimy ciasto. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na 30 minut do lodówki. Rozwałkowujemy i wykrawamy ciasteczka. Układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy w 180 stopniach do 20 minut.