Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kakaowe , przełożone kremem z mlekiem w proszku. Dzieci je uwielbiają.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4869
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13218
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5787
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7422
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4869
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13218
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5787
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7422
Składniki
ciasto-Masło roztopić i ostudzić. Do masła dodać cukier i rozkłócone jajka, dobrze wymieszać.Przesiać wszystkie suche i domieszać płynne składniki. Zagnieść, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce ok.pół godz. Podzielić na 3 części i wałkować na 3 mm. Wykrawać literatką i można zrobić wzorek np.jakaś zakrętką. Przekładać na blaszkę z papierem do pieczenia. Piec w 170* ok.8-10 min.
masa-Wszystko zmiksować na puszystą masę. Łyżeczką kłaść masę miedzy dwa zimne ciastka,dociskając.