Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane ciasteczka z daktylami i orzechami włoskimi to znakomita przekąska, którą możesz zaserwować jako drugie śniadanie lub w momencie, gdy przyjdzie ochota na coś słodkiego. Ciasteczka są bez białego cukru, w ich składzie zamiast słodzików znajdziesz banany i daktyle. Im bardziej dojrzałe banany wybierzesz, tym słodsze będą ciasteczka.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 395
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15085
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1825
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 395
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15085
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1825
Składniki
Daktyle umieść w małym naczyniu i zalej gorącą wodą. Odstaw na 15 minut. Po upływie czasu odsącz z wody.
Daktyle i orzechy włoskie drobno posiekaj.
Banany obierz, odetnij z nich końcówki i rozgnieć w misie za pomocą widelca na purée. Wbij jajka, dodaj posiekane daktyle i orzechy, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Z masy formuj ciasteczka i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia.
Ciasteczka owsiane piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 18-20 minut.