Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane ciasteczka z daktylami i orzechami włoskimi to znakomita przekąska, którą możesz zaserwować jako drugie śniadanie lub w momencie, gdy przyjdzie ochota na coś słodkiego. Ciasteczka są bez białego cukru, w ich składzie zamiast słodzików znajdziesz banany i daktyle. Im bardziej dojrzałe banany wybierzesz, tym słodsze będą ciasteczka.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Daktyle umieść w małym naczyniu i zalej gorącą wodą. Odstaw na 15 minut. Po upływie czasu odsącz z wody.
Daktyle i orzechy włoskie drobno posiekaj.
Banany obierz, odetnij z nich końcówki i rozgnieć w misie za pomocą widelca na purée. Wbij jajka, dodaj posiekane daktyle i orzechy, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Z masy formuj ciasteczka i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia.
Ciasteczka owsiane piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 18-20 minut.