Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane ciasteczka z daktylami i orzechami włoskimi to znakomita przekąska, którą możesz zaserwować jako drugie śniadanie lub w momencie, gdy przyjdzie ochota na coś słodkiego. Ciasteczka są bez białego cukru, w ich składzie zamiast słodzików znajdziesz banany i daktyle. Im bardziej dojrzałe banany wybierzesz, tym słodsze będą ciasteczka.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8646
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8646
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Daktyle umieść w małym naczyniu i zalej gorącą wodą. Odstaw na 15 minut. Po upływie czasu odsącz z wody.
Daktyle i orzechy włoskie drobno posiekaj.
Banany obierz, odetnij z nich końcówki i rozgnieć w misie za pomocą widelca na purée. Wbij jajka, dodaj posiekane daktyle i orzechy, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Z masy formuj ciasteczka i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia.
Ciasteczka owsiane piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 18-20 minut.