Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane ciasteczka z daktylami i orzechami włoskimi to znakomita przekąska, którą możesz zaserwować jako drugie śniadanie lub w momencie, gdy przyjdzie ochota na coś słodkiego. Ciasteczka są bez białego cukru, w ich składzie zamiast słodzików znajdziesz banany i daktyle. Im bardziej dojrzałe banany wybierzesz, tym słodsze będą ciasteczka.
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 704
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5366
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8617
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17570
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 704
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5366
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8617
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17570
 
         
         
                Składniki
Daktyle umieść w małym naczyniu i zalej gorącą wodą. Odstaw na 15 minut. Po upływie czasu odsącz z wody.
Daktyle i orzechy włoskie drobno posiekaj.
Banany obierz, odetnij z nich końcówki i rozgnieć w misie za pomocą widelca na purée. Wbij jajka, dodaj posiekane daktyle i orzechy, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Z masy formuj ciasteczka i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia.
Ciasteczka owsiane piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 18-20 minut.