Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego dla zdrowia.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 261
Polecam.
Odsłon: 421
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 261
Polecam.
Odsłon: 421
Składniki
Mleko lub wodę (ci co nie mogą laktozy) zagotować z masłem. Zdjąć z ognia i dodać płatki owsiane oraz kakao, miód, masło orzechowe, przyprawę i dobrze wymieszać. Pozostawić na kilka minut. Masa powinna być dość ścisła. Jeśli jest zarzadka dosypać płatków. Jeślk zbyt gęsta to dodać ciepłej wody. Z masy robić kulki, lekko spłaszczać i odkładać na talerz. Schłodzić. Najlepiej na noc wstawić do lodówki. Polecam.