Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasteczka do kawy.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1085
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420627
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1804
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1085
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420627
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1804
Składniki
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajko wybijamy do naczynia i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy jabłka. Mieszamy. Następnie dodajemy płatki, miód, olej oraz cynamon. Dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły. Masę odstawiamy na 20 minut.
Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczamy. Ciasteczka pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.