Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne ciastka pieguski, do których dodałam jeszcze polewę czekoladową a w nich: orzechy, rodzynki i czekolada:). Wielkość ciastek dowolna
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 844
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8975
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10582
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4761
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 844
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8975
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10582
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4761
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Orzechy, czekoladę i rodzynki drobno siekamy.
W misce ucieramy miękkie masło z z cukrem do uzyskania puszystej masy. Nie przerywając miksowania dodajemy jajko, mąkę z proszkiem i solą oraz czekoladę, orzechy i rodzynki. Mieszamy do połączenia składników.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy po czubatej łyżce ciasta, formujemy kształt ciastek, pozostawiamy pomiędzy nimi spore odstępy.
Ciastka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. Przygotowujemy polewę: czekoladę rozpuszczamy z mlekiem, polewamy nią ciastka. Pozostawiamy do wystygnięcia.