Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka te mogą być z pewnością dobra alternatywą dla klasycznych słodyczy! Są łatwe i szybkie do przygotowania, a w dodatku bardzo smaczne:)
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 243
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 156
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 894
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 243
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 156
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 894
Składniki
Do miski wsypać składniki suche: mąkę owsianą (jeśli nie macie gotowej mąki owsianej, możecie zmielić płatki owsiane w młynku), płatki owsiane, otręby gryczane, sodę oczyszczoną, cukier, kardamon, orzechy i migdały posiekane na mniejsze kawałki, pestki słonecznika oraz daktyle pokrojone na małe kawałki. Całość dokładnie wymieszać. Następnie do masy wlać roztopiony, ale ostudzony olej kokosowy i 3 łyżki jogurtu. Całość dokładnie ze sobą wymieszać i połączyć w jednolitą masę, trochę lepką i bardzo gęstą. Z masy formować małe kuleczki, rozpłaszczać na dłoni na cienkie placuszki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane ciastka piec w temp. 170 stopni C przez ok. 18 min.