Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybko się je robi i szybko też znikają:) Podany przepis na 1 blachę ciasteczek:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 680
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2050
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4040
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4013
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 680
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2050
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4040
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4013
Składniki
Mąkę wymieszaną z proszkiem, masło, ser i cukier waniliowy - wymieszać razem, ukręcić ciasto. Dodać żółtka. Jeżeli ciasto będzie się bardzo kleić można dodać ciut więcej mąki.
Formować takie malutki talerzyki, z lekko wgniecionym środkiem, do którego za chwilę będziemy kłaść owoce.
Jabłka kroimy w kosteczkę, gruszki tak samo. Wrzucamy na patelnie i smażymy, dodajemy cukier i miód. Na sam koniec dodajemy maliny (bo te najszybciej nam się rozlecą). Smażymy jeszcze tylko chwilę i nakładamy na talerzyki ciastkowe:) Uwaga - ten farsz owocowy nie będzie zbyt gęsty, więc nakładamy tylko tę gęstą część, czyli owoce, bez soku, który się wydobył podczas smażenia.
Pieczemy zaledwie 30 minut w piekarniku na 180 stopni.