Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybko się je robi i szybko też znikają:) Podany przepis na 1 blachę ciasteczek:)
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 495
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5340
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3459
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 495
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5340
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3459
Składniki
Mąkę wymieszaną z proszkiem, masło, ser i cukier waniliowy - wymieszać razem, ukręcić ciasto. Dodać żółtka. Jeżeli ciasto będzie się bardzo kleić można dodać ciut więcej mąki.
Formować takie malutki talerzyki, z lekko wgniecionym środkiem, do którego za chwilę będziemy kłaść owoce.
Jabłka kroimy w kosteczkę, gruszki tak samo. Wrzucamy na patelnie i smażymy, dodajemy cukier i miód. Na sam koniec dodajemy maliny (bo te najszybciej nam się rozlecą). Smażymy jeszcze tylko chwilę i nakładamy na talerzyki ciastkowe:) Uwaga - ten farsz owocowy nie będzie zbyt gęsty, więc nakładamy tylko tę gęstą część, czyli owoce, bez soku, który się wydobył podczas smażenia.
Pieczemy zaledwie 30 minut w piekarniku na 180 stopni.