Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, słodkie ciastka, może i pracochłonne ale warte trudu :)
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 341
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 532
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 739
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 341
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 532
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 739
Składniki
CIASTO: Mąkę, 100g cukru, 100g masła i jajko łączymy ze sobą i wyrabiamy gładkie ciasto. Zawijamy w folię i schładzamy w lodówce przez 30 minut. Rozwałkowujemy na grubość około 5 mm, ciasto powinno być cienkie. Wycinamy kółka i wkładamy do foremek (ja użyłam silikonowych do muffinów). Pieczemy 15-20 w 180''
Do garnka wrzucamy 20g masła, 50g cukru i 60 mil mleka. Gotujemy na ogniu często mieszając aż masa zgęstnieje i nabierze złotawego koloru.
Do garnka wrzucamy czekoladę, resztę masła i mleka i gotujemy aż czekolada się rozpuści i powstanie masa.
Banana kroimy w cienkie plastry. Układamy po plasterku na dnie ciastka,następnie nakładamy łyżeczkę toffi, ponownie nakładamy plasterek banana i na to łyżeczkę czekolady. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut.