Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, słodkie ciastka, może i pracochłonne ale warte trudu :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10948
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6275
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5397
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13226
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4975
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10948
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6275
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5397
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13226
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4975
Składniki
CIASTO: Mąkę, 100g cukru, 100g masła i jajko łączymy ze sobą i wyrabiamy gładkie ciasto. Zawijamy w folię i schładzamy w lodówce przez 30 minut. Rozwałkowujemy na grubość około 5 mm, ciasto powinno być cienkie. Wycinamy kółka i wkładamy do foremek (ja użyłam silikonowych do muffinów). Pieczemy 15-20 w 180''
Do garnka wrzucamy 20g masła, 50g cukru i 60 mil mleka. Gotujemy na ogniu często mieszając aż masa zgęstnieje i nabierze złotawego koloru.
Do garnka wrzucamy czekoladę, resztę masła i mleka i gotujemy aż czekolada się rozpuści i powstanie masa.
Banana kroimy w cienkie plastry. Układamy po plasterku na dnie ciastka,następnie nakładamy łyżeczkę toffi, ponownie nakładamy plasterek banana i na to łyżeczkę czekolady. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut.