Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1045
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 360
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 677
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1045
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 360
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 677
Składniki
Masło pokroić i odstawić na 20 min w temperaturze pokojowej.
Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Blachy lub kratki wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę przesiać do miski, dodać sól. W misce dokładnie połączyć jajka z masłem. Do miski dodać produkty sypkie, wymieszać.
Ciasto podzielić na trzy części, do każdej dodać nasze dodatki i połączyć je z masą.
Nabierać około 1 łyżkę masy, formować kulki. Kłaść je na papierze spłaszczone. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut. Ciastka po ostudzeniu delikatnie stwardnieją i staną się chrupiące