Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 73
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2330
Polecam.
Odsłon: 107
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 73
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2330
Polecam.
Odsłon: 107
Składniki
Masło pokroić i odstawić na 20 min w temperaturze pokojowej.
Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Blachy lub kratki wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę przesiać do miski, dodać sól. W misce dokładnie połączyć jajka z masłem. Do miski dodać produkty sypkie, wymieszać.
Ciasto podzielić na trzy części, do każdej dodać nasze dodatki i połączyć je z masą.
Nabierać około 1 łyżkę masy, formować kulki. Kłaść je na papierze spłaszczone. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut. Ciastka po ostudzeniu delikatnie stwardnieją i staną się chrupiące