Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, delikatne ciastka dyniowe z dodatkiem żurawiny i skórki pomarańczowej
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5971
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9034
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8377
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5758
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5971
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9034
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8377
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5758
Składniki
Dynię wydrążyć i upiec w 180 stopniach przez ok 45 minut aż będzie miękka (widelec ma wchodzić gładko w dynię). Zmiksować, ostudzić. Odłożyć 3/4 szklanki ( resztę można wykorzystać do innych dań np zupa albo smoothie)
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Miękkie masło zmiksować z cukrem – ok 5 minut aż całość zbieleje. Dodać jajko i pure z dyni, zmiksować. Przesiać mąkę, dodać sól, cynamon, sodę i proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać do mokrych składników, wymieszać łyżką (lub zmiksować na małych obrotach) na gładką masę, na końcu wmieszać łyżką żurawinę i skórkę pomarańczową.
Układać masę łyżką na formie blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 12-15 minut.