Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kruche ciastka z dziurką przekładane dżemem wiśniowym.
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 87
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 135
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 240
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 87
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 135
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 240
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka, cukier, jogurt i wszystko razem zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy szklanką ciasteczka i w połowie z nich wycinamy dodatkowo dziurkę /np. kieliszkiem/. Układamy na blaszce i pieczemy do zrumienienia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone całe ciastka smarujemy dżemem i nakrywamy ciastkiem z dziurką. Dekorujemy według uznania.