Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kruche ciastka z dziurką przekładane dżemem wiśniowym.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5382
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47834
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165701
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5382
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47834
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165701
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka, cukier, jogurt i wszystko razem zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy szklanką ciasteczka i w połowie z nich wycinamy dodatkowo dziurkę /np. kieliszkiem/. Układamy na blaszce i pieczemy do zrumienienia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone całe ciastka smarujemy dżemem i nakrywamy ciastkiem z dziurką. Dekorujemy według uznania.