Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przyrządzeniu ciastka z masłem orzechowym i dodatkiem białej czekolady
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22294
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 158
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 481
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22294
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 158
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 481
Składniki
Masło wyciągamy około 2 godziny przed rozpoczęciem przygotowywania ciastek ,aby było miękkie. Przekładamy masło oraz masło orzechowe do miski. Dodajemy biały oraz brązowy cukier.
Dodajemy proszek do pieczenia,sodę oraz sól. Następnie wbijamy 2 jajka,mieszamy do połączenia składników
Dodajemy mąkę do masy i mieszamy.
Kroimy drobno czekoladę i dodajemy do masy. Łączymy całość. Na tym etapie najlepiej użyć do tego rąk i chwilę to ciasto ugniatać w misce.
Blaszkę wykładamy papierem. Bierzemy łyżkę ciasta, formujemy kulkę i ją trochę przygniatamy. Między ciastkami powinna być przerwa na około 3cm, aby się nie posklejały w trakcie pieczenia. Na ciastka wykładamy po 2 precelki.
Pieczemy w piekarniku ustawionym na 180 stopni. Grzanie góra-dół. Pieczemy przez około 15 minut. Po wyciągnięciu zostawiamy do wystygnięcia.
Ciastka wykonane na podstawie filmu z przepisem sugarlady na youtube.