Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z cudowną płynną czekoladą! Zaskocz swoich gości.
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135764
Pychota. Polecam.
Odsłon: 498
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14314
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6291
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135764
Pychota. Polecam.
Odsłon: 498
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14314
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6291
Składniki
Miękkie masło (wyjmij z lodówki) ubij z cukrem pudrem. Dodaj jajko i ucieraj do momentu połączenia. Dodaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę i wymieszaj.
Uformuj kulkę wielkości orzecha włoskiego, spłaszcz i połóż na środku kostkę czekolady. Połącz na górze ciasto, tak, żeby czekolada schowana była w środku. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 15 minut.