Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak, ten wypiek na pewno przypadnie ci do gustu. Ciasto 12 łyżek nie tylko jest proste w przygotowaniu, ale i zawiera składniki, które bez trudu kupisz, w każdym sklepie. Przepis jest prosty do zapamiętania, ponieważ tak jak wskazuje nazwa, wystarczy odmierzać po 12 łyżek składników. Wypiek wychodzi puszyste, sprężyste, a dodatek soku z pomarańczy sprawia, że jest odpowiednio wilgotne i bardzo aromatyczne. Na pewno nie skończy się na jednym kawałku.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 894
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 76
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4149
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 894
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 76
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4149
Składniki
Do miski dodaj jajka, następnie wsyp 12 łyżek cukru. Ubij wszystko na puszystą masę za pomocą miksera.
Dodaj 12 łyżek mleka i 12 łyżek oleju. Wymieszaj składniki.
Pomarańczę sparz, zetrzyj skórkę z połówki owocu, z drugiej wyciśnij sok. Dodaj składniki do masy i wszystko dokładnie wymieszaj.
Do masy przesiej 12 łyżek mąki, dodaj także szczyptę soli i proszek do pieczenia. Wszystko ponownie wymieszaj.
Okrągłą formę (średnica ok. 22 cm) nasmaruj tłuszczem, przelej masę. Piecz przez ok. 25 minut w 180 stopniach. Gotowe, wystudzone ciasto 12 łyżek oprósz cukrem pudrem.