Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto bez pieczenia, świetnie nadające się do porannej lub popołudniowej kawy.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4289
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2571
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3307
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11239
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4289
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2571
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3307
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11239
Składniki
Wykonanie na standardowej blasze do pieczenia. 1 - Na blachę wykładamy 1 warstwę herbatników. 2 - Podgrzewamy puszkę z masą kajmakową (3 min). 3 - Podgrzaną masę wykładamy na warstwę herbatników. 4 - Nakładamy kolejną warstwę z herbatników na masę kajmakową. Masa budyniowa: W 600 ml mleka z łyżeczką cukru gotujemy budynie. Ugotowane budynie studzimy, do ostudzonych dodajemy kostkę masła i miksujemy. Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki, tworząc kolejną warstwę. Masę budyniową przykrywamy herbatnikami. Masa śmietankowa: Miksujemy śmietanę z 2 opakowaniami śmietan-fixu i łyżeczką cukru. Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki i posypujemy startą gorzką czekoladą.
Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego :)