Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na herbatnikach, z masą kajmakową, kremem oraz bitą śmietaną :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4228
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 497
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 894
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3801
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 773
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4228
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 497
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 894
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3801
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 773
Składniki
Puszkę mleka wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy przez około 3 godziny(uzupełniamy wodę co jakiś czas by puszka była pod wodą). Po ugotowaniu, odstawiamy puszkę z mlekiem do wystygnięcia.
Formę (ok.25x20) wykładamy herbatnikami, na nie wylewamy całą masę kajmakową. Znów układamy warstwę herbatników. Przygotowujemy krem ''do karpatki'' według przepisu na opakowaniu. Krem wykładamy na ułożone herbatniki. Na masie układamy kolejną warstwę ciastek.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach. Pod koniec ubijania dodajemy po łyżeczce cukru pudru oraz fixy. Ubitą śmietanę wykładamy na ostatnią warstwę herbatników. Ciasto możemy udekorować startą czekoladą i orzechami. Ciasto przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego! :)