Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na herbatnikach, z masą kajmakową, kremem oraz bitą śmietaną :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30969
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3658
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4976
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30969
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3658
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4976
Składniki
Puszkę mleka wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy przez około 3 godziny(uzupełniamy wodę co jakiś czas by puszka była pod wodą). Po ugotowaniu, odstawiamy puszkę z mlekiem do wystygnięcia.
Formę (ok.25x20) wykładamy herbatnikami, na nie wylewamy całą masę kajmakową. Znów układamy warstwę herbatników. Przygotowujemy krem ''do karpatki'' według przepisu na opakowaniu. Krem wykładamy na ułożone herbatniki. Na masie układamy kolejną warstwę ciastek.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach. Pod koniec ubijania dodajemy po łyżeczce cukru pudru oraz fixy. Ubitą śmietanę wykładamy na ostatnią warstwę herbatników. Ciasto możemy udekorować startą czekoladą i orzechami. Ciasto przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego! :)